Allmänt

Kiss och bajs

När valparna flyttar till valphage istället för den lilla valplådan, använder man tidningar på ungefär 2/3 av ytan, dit dom går och kissar och bajsar. Det är ett evigt jagande efter tidningar hos vänner och bekanta och grannar. Ibland har det till och med hänt att det måste slinka ner en bunt reklamtidningar från någon affär😊 för att vi ska klara oss. Dessutom gör jag inte annat än byter blöta och bajsiga blad i hagen. Och för det mesta så är det alltid någon valp som råkar sätt sig på bajs eller halka i det. Kort sagt, ett riktigt skitgöra på ren svenska.

Nu provar jag något nytt. Katter lär sig ju fort att gå på kattlåda. Varför skulle inte hundvalpar kunna göra det? Så nu står det en lagom stor ”låda” i ena hörnet av valphagen. Resten av ytan är bara golv, och sedan har dom sin liggplats i andra hörnet.

Det har gått förvånansvärt fort att lära dom. Jag lyfte bara dit dom ett par gånger igårkväll när jag såg att det var på G. Och i morse var det endast en bajs och en kiss utanför toaletten. Helt fantastiskt!

Normalt är det stor röjning av hagen på morgnarna. Nu räckte det med minimalt med städning. För att inte tala om hur härligt det måste vara för valparna.